6/2 Dag 11 Tegelfabrik, promenad + spel

Första dagen på barnhemmet började efter en kall natt(!) med pizza till frukost (tyvärr) och lite lek med barnen. Sedan kom ett par ormfångare dit och lockade fram ormar ur buskarna. En kobra, som var ganska bitsk, och två stora ormar som levde på andra ormar, sedan hittade de även ett ormbo med en massa små huggormar.

Vid 10-tiden begav vi oss sedan iväg till en tegelfabrik, en halvtimmas resa bort.

Det arbetade 400-500 personer på fabriken, och de slet i värmen. För varmt var det! Förutom värmen från solen så jobbade många av dem ovanpå ugnarna där teglet upphettades för att torka. Efter att ha frågat ut Samuel, från barnhemmet, lite fick vi reda på att människorna som var där praktiskt taget var slavar. De jobbade för att få pengar så att de precis överlevde, och även om de hade möjligheten att köpa sig fria från deras lott var summan så stor (25 000Rs (5000kr)) att ingen där skulle kunna ha råd med det.

Arbetarna jobbar 20h per dag, barnen börjar jobba när de är 4år - och jobbar visserligen bara tidiga mornar och på kvällar, men ändå - barn ska inte behöva arbeta! Inga barn jobbade när vi var där, antagligen för att inte företaget skulle dra åt sig "dålig" uppmärksamhet... 

De bar sedan tillbaka till barnhemmet för lunch - ris med kyckling, gott men starkt! Efter det visade ett av barnen, Shouba, hennes låda med tillhörigheter - det var inte mycket men hon var stolt över vardenda liten grej!

Sedan blev det promenad bland några av byarna  runt barnhemmet, fin natur!

Vid 10-tiden åkte vi iväg med bussen till en närliggade by och någon slags turnering. Vi blev pampigt välkomnade men förundrade över spelen som verkade vara en komplierad variant av datten, udda... Som avslutning delade vi ut papper och Samuels nya skola bland människorna där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0