28/12-08

Har idag sållat igenom lite mer information om Indien i allmänhet, jag inriktade läsandet lite på sociala föhållande och utbildning i allmänhet. Indien lägger ner en del pengar på sin utbildning och de har bland annat ökat landets läskunnighet från 16% 1951 till 61% år 2001 - väldig förbättring!!

Sammanfattning Indienresan:)

Kom på att jag kanske ska berätta lite vad vi ska göra under denna resan och hur det kommer sig att vi gör den;

På De la Gardie kan man som elev under 2an läsa en kombinerad kurs som kallas Internationella Studier, har men läst den kursen så får man också möjligheten att göra sitt projektarbete (då i 3an) på en resa. Vår klass röstade fram Indien som resmål och vi kommer vara 17elever och 4vuxna som medverkar. Under resan kommer diverse projektarbeten att göras; någon ska göra en film, någon en bok, andra en bildutställning och några har bestämt sig för att samla ihop pengar till barnhemmet vi kommer att bo en period på (mitt projektarbete kan du läsa om under inlägget projektplan).

För att få ihop pengar till resan (vi får den nämligen inte av skolan, vilket vissa tror) så har vi sålt New Body varor (underkläder m.m.), sålt bröd på torget, fika m.m. på en marknad, anordnat en loppis och sökt stipendier. (Vi har fått ihop så vi batelar 9000kr per person själva, förutom fickpengar)


Vi kommer först att ta oss till Madras(Chennai), där kommer vi att bo på Gurkul. Efter 10dagar kommer vi att ta oss ner till Tirenelveli och ett barnhem där (då är vi nästan vid Indiens sydspets), vi kommer sedan att ta oss till Pondicherry (längs kusten), sedan till Mahabalipuram och därifrån åker vi sedan till flygplatsen och hem till Sverige. Vi kommer att åka den 26/1-09 och vara tillbaka den 16/2-09.

Vi kommer under resan besöka en himla massa platser och träffa en massa människor, allt som allt förhoppningsvis få en spännande resa.

27/12-08

Nu har jag kommit igång lite igen, har letat lite fakta om indien - kollat bl.a. på NE:s och landgudens hemsidor... Har även tagit kontakt med JK (Indiern som bodde hemma hos Anette (läraren som ska med på resan) i våras) som har gett mig numret tillPiriti, som är indierna med teknisk utbildnng! Sakta men säkert går saker och ting framåt.  

20/11-08

Försökte idag (efter att inte ha fått något svar tidigare) få tag i kontaktinformation till den student (civilingenjör) som var med i utbytessamarbetet mellan en svensk och Indisk skola som gjordes i våras. Till vilken jag har tänkt ställa lite frågor angående utbildning i Indien.


Här är mailet jag skickade och svaret jag fick:


>>> Emma Nordström 11/20/08 1:01  >>>
Hej! Förlåt för att jag tjatar men skulle jag kunna få telefonnumret till Indiern som hade bott hos dig (för mail hade du väl inte...?)? sen en sak till; vad är koden till landguiden vi har fått använda några gånger? - skulle behöva den,
MVH
Emma Te3a


Från:

Anette Larsson

torsdag den 20 november 2008 14:47

Till:

Nordström, Emma

Ärende:

Sv: Indienresan

Hej!
Nedanstående är numret till JK som bodde hos oss. Det är inte han som är ingenjören... jag minns inte namnet på alla i gruppen men om du skickar ett SMS och förklarar lite vad det gäller så borde han kunna hjälpa till och vidarebefordra till rätt person. Hoppas jag.
Hejkon!
Anette


(Har bara glömt lägga ut detta på bloggen...)

RSS 2.0