4/2 Dag 9 Fakultetsmöte, dockteater & avskeds middag

Innan förmiddagens aktivitet satte jag mig en stund vid områdets datorer och krånglade ännu en gång med datorer, datorerna vill inte ta emot mitt USB (med bilder), och de som gjorde det fungerade inte Internet på så...


Vid 10 skulle vi hur som helst träffa en Dalit (tillhörande det lägsta kastet, det icke existerande), som nu var en kristen pastor. En oplanerad gudstjänst blev det i stället då för (vi fattade det som att) pastorn själv skulle medverka i den.

När vi väl fick prata med pastorn visade sig mötet bli ganska tradigt, han var som sagt kristen och före detta Dalit. Det är nämligen så att alla i Indien verkar vara extrema i sina religiösa åsikter, de flesta säger inte att "så här tror jag" utan "så här är det, allt annat är fel". Så sade även den här pastorn, han förkastade hela hinduismen och sade att den måste förgöras. Extrema åsikter.





















Det vi fick lära oss var hur som helst lite om hur kastsystemet påverkar människor. Kastsystemet kommer från det att människor tror att kasten kommer från den högsta guden. Från gudens huvud kommer ett kast (det högsta), Brahimer, det kommer ett kast från axlarna/bröstet, krigarna, det tredje kastet kommer från låren, arbetarna, och det fjärde kommer ifrån fötterna, det lägsta kastet. Daliter, som ¼ av Indiens befolkning består av, tillhör inte något av kasten, de är "gudalösa" och därför enligt kulturen inte värda någonting.


Efter lunch gjorde jag ännu ett försök med denna underbara blogg, och lyckades (för första gången under resan!) med att få in ett inlägg, med bilder..


Sedan var det dags för Vincents dockshow. Vincent som håller i stället vi bor på brukar på sin ledighet åka runt bland barn i små byar och underhålla dem en stund, och nu fick vi oss en liten show:) "Lille kocken" höll även ett litet dansnummer för oss, en Tamilsk dans. Han var duktigare än man kunde tro, och dansen var...annorlunda.

Skräddarbesök innan avslutningsmiddag på the Blue Diamond, och packning inför avresa mot Malabaj och Barnhemmet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0