2/2 Dag 7 Pulicat

Ännu en härlig morgon att vakna till, även om jag var lite lätt morgontrött. Det blev frukost som vanligt innan det bar iväg med bussarna - den här gången till fiskebyn/staden Pulicat. En stad som förstörts väldigt mycket av tsunamin, människorna i staden lever på fiske men den inkomsten räcker inte längre så de flesta familjer där är väldigt fattiga.  


När vi kom fram bjöds vi på te och kex och fick en snabb presentation av vad det var för projekt som pågick i staden för att hjälpa dem som bodde där. Sedan fick vi besöka stadens skola, som låg precis intill där vi var (projektets kontorsplatser). Skolans 400 elever var fattiga och mellan 3 och 17år. Vi tittade in hos några klasser och sjöng lite hos de minsta barnen innan vi gav skolan de spel och papper m.m. som vi haft med oss från Sverige.


Vi tog oss sedan med båt över till andra änden av staden, där vi fick träffa ännu en kvinnlig självhjälpsgrupp. Denna fungerade på samma sätt som den vi varit på besök hos tidigare. De sparade lite pengar varje månad för att ihop kunna göra inköp som de sedan kan tjäna pengar på. De köpte t.ex. in bröllops smyckes set som de sedan hyrde ut till blivande brudar som inte hade råd att köpa egna. På samma sätt köpte kvinnorna in stolar, grytor och solskydd för "större evenemang" och material till handarbete som de även sålde (korgar, ljus, snäckprydnader) m.m. Kvinnorna sparade 15Rs(ca 3kr)/månad för att kunna göra detta, de hade även möjlighet att själva låna pengar från kontot om de hade vettiga skäl. Vi fick varsitt glas kokosmjölk innan vi åkte tillbaka till utgångsplatsen för lunch.


Efter det så tog vi båten ut igen, den här gången till en egen liten ö och egen strand!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0